Jonathan

Onze fantastische dag begon vanaf het moment dat we vertrokken vanuit Antwerpen. Naar mate we dichter bij Ronse kwamen, kwamen we steeds meer X-rover leden tegen die richting rudolphrit reden. Eenmaal met een konvooi van Defenders aangekomen aan de Grote Markt in Ronse konden we onze ogen niet geloven van de grote opkomst, en met een grote diversiteit van wagens: deze gingen van Defenders tot Discoveries van Defenders voorzien met simexen en lieren en alles er op en eraan tot standaard Defenders met AT bandjes.

Eenmaal we ons hadden in gecheckt konden we nog genieten van een paar lekkere koffiekoeken met een warme tas koffie of chocomelk. Wanneer iedereen was aangekomen werden we gebriefd, na deze briefing werden we ingedeeld in groepen. Wij hebben zelf voor de krasvrije route gekozen om ons Defendertje nog wat te sparen.

Wat wel anders was aan deze rudolphrit, was dat er niet werd gewerkt met een roadbook maar dat je eigenlijk een gids moest volgen die ons door soms wel pittige maar zeer plezante paadjes van de prachtige Vlaamse Ardennen stuurde. Eenmaal we vertrokken waren kon de pret beginnen, doordat het de afgelopen dagen goed had geregend was er een groot aanbod aan modder en water.

In de voormiddag hebben wij het wat kalmer aangedaan, wat het niet minder plezant en mooi maakte. We konden genieten van een schitterende omgeving. Halfweg de voormiddag hebben we even een tussenstop gemaakt aan een cafeetje, om daarna er terug goed in te vliegen. Voor we het wisten was het al middag en reden we richting ‘Het Depot’.

Eenmaal we daar aankwamen brandde er al een heerlijk kampvuur waar we ons aan konden verwarmen. Toen we onze lekker spaghetti hadden opgegeten, vertrokken we terug om een fantastische namiddag te beleven. Onze gids had gezegd dat we in de namiddag ons konden verwachten aan enkele pittige stukjes en deze zijn we ook tegengekomen.Een vrij steile en natte helling met diepe sporen waar onze Defender wel zijn werk aan had.

Verder in de namiddag hebben we nog te maken gekregen met zeer vettige grond waar je goed moest kijken wat je er op deed of je schoof het veld in. Jammer genoeg kwam deze fantastische namiddag rap op zijn eind. Op de terugweg zijn we nog langs enkele mooie en pittige bospaadjes gereden, wat een zeer mooie afsluiter was van dag. Eenmaal we terug op ‘Het Depot’ aankwamen konden we nog genieten een glaasje champagne of frisdrank met wat chips bij een gezellig kampvuur waar iedereen nog wat zat na te praten over deze fantastische dag.

Bij deze nog een dikke MERCI aan heel de organisatie en de medewerkers die dit zeer goed georganiseerd evenement in elkaar had gestoken.